Werkzaam in heel Nederland | 0486831713 (tel. bereikbaar ma-vrij van 09:00 – 12:00 en van 13:00 – 15:00 uur) | info@vanbeekexpertise.nl
Home » Works » Laminaat vloeren

Laminaat vloeren

Laminaat is in vele soorten, kwaliteiten en prijzen op de markt. Er zijn ook in het lagere prijssegment kwalitatief goede vloeren verkrijgbaar. Kwaliteit is vanzelfsprekend niet altijd automatisch gekoppeld aan prijs en het is dus een utopie om te veronderstellen dat de duurste laminaat de grootste duurzaamheid kent.

Offerte aanvragen Opdracht bemiddeling

Een laminaat vloer die beschadigd is
Laminaat vloer die beschadigd is

Laminaat wordt ingedeeld in gebruiksklassen en dus is het van belang dat bij aankoop wordt nagegaan aan welk type gebruik het laminaat later wordt bloot gesteld. Komt het laminaat te liggen in een woonkamer, een slaapkamer, in een kantoorruimte, in een hal? Kiest een koper voor een V-groef of juist zonder. Wordt de laminaat gelegd op een vloer voorzien van vloerverwarming of in een ruimte dat verwarmd wordt middels radiatoren? Zo heeft elke koper eigen eisen waaraan een laminaat moet voldoen en dient vanzelfsprekend een product gezocht te worden dat aansluit op die wensen en eisen.

Naast de teleurstelling die kan ontstaan indien voorafgaande aan het leggen onvoldoende is stil gestaan bij bovenstaande vraagstukken, zien wij ook vaak geschillen ontstaan met betrekking tot andere zaken. Men koopt een laminaat en besluit deze zelf te gaan leggen. Geen probleem als een koper handig is. Mede gelet op de gebruiksvriendelijke kliksystemen die leverbaar zijn, kan de klus veelal door een handige consument worden geklaard. Wat hierbij helaas nog vaak wordt vergeten is om de gebruiksaanwijzing en productinformatie te lezen. Hoeveel meter mag er bijvoorbeeld zonder dilatatievoeg gelegd worden, van wat voor ondergrond is sprake en voor welke ondervloer wordt gekozen. Is er gelet op de vochtigheid van de betonnen vloer indien sprake is van een nieuwe vloer of is sprake van een ruimte die net volledig is gestukadoord en waar dus sprake is van veel vocht? Is er sprake van vloerverwarming en zo ja geldt deze als hoofd- of als bijverwarming? Is er een dampremmende folie nodig tussen de vloer en de laminaat?

Het advies tijdens het aankooptraject zorgt ook hier voor het goed beslagen ten ijs komen. Veel geschillen en reclamaties die betrekking hebben op vloeren komen voort uit het te impulsief aankopen en leggen van een vloer zonder hiervoor de juiste informatie te hebben ingewonnen. Ook zijn er vanzelfsprekend reclamaties bekend waarbij het laminaat niet de eigenschappen bezit die men op grond van de technische specificaties mocht verwachten. Wanneer sprake is van een klacht en partijen kunnen er gezamenlijk niet uit komen, kunnen wij een onafhankelijke expertise verzorgen zodat de schuldvraag alsnog beantwoord kan worden.

Is er sprake van een geschil dat betrekking heeft op de levering en/of plaatsing van een laminaat vloer, dan kan een onafhankelijke expertise uitgevoerd door een van de experts van Van Beek expertise duidelijkheid verschaffen in de rechtspositie van partijen. Wij onderzoeken de schuldvraag en bieden partijen aan de hand van een zeer uitgebreid en overzichtelijk expertiserapport meer duidelijkheid. Neem contact op via 0486-831713 of stuur een mail naar: info@vanbeekexpertise.nl. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Offerte aanvragen Opdracht bemiddeling

Enkele van onze opdrachtgevers:

  Logo_rechtspraak           geschillencommissie                 SRK               arag                   anker               achmea               das                        loyens en loeff                                offermans                             logo ikea                                  Leolux                       CNV