Werkzaam in heel Nederland | 0486831713 (tel. bereikbaar ma-vrij van 09:00 – 12:00 en van 13:00 – 15:00 uur) | info@vanbeekexpertise.nl

Vacature: Freelance deskundige

Van Beek expertise is een expertisebureau dat zich bezighoudt met de beoordeling van klachten en geschillen die kunnen ontstaan tussen consumenten en ondernemers. Wanneer een geschil is ontstaan na bijvoorbeeld een aankoop van een product en/of dienst kunnen partijen soms ieder een eigen visie hebben over een klacht. Het kan in dat kader wenselijk of zelfs noodzakelijk zijn om door een onafhankelijk deskundige te laten beoordelen wat de oorzaak is van een vermeend gebrek en wie eventueel verantwoordelijk te houden is voor het oplossen van de vermeende klacht c.q. het geschil.

Ons kantoor bestaat inmiddels vanaf 2011 en behandelt dagelijks expertiseopdrachten in opdracht van diverse opdrachtgevers waaronder verzekeraars, juristen, advocaten en rechtbanken op het gebied van vloeren, meubelen, bedden, ramen/deuren en kozijnen, keukens, badkamers en tuinen. Van Beek expertise is inmiddels een begrip binnen de advocatuur en bij diverse Nederlandse rechtbanken. Wij staan voor deskundigheid, integriteit, onafhankelijkheid, duidelijkheid en kwaliteit. Voor ieder vakgebied hebben wij deskundigen die een bovengemiddelde kennis bezitten van hun specifieke vakgebied. Dit is ook nodig om als deskundige te kunnen optreden. De deskundige bekleed een voorname rol als het gaat om het toekennen of afwijzen van een klacht en de consequenties van een onafhankelijk oordeel kan voor partijen ingrijpend zijn. Het oordeel moet dan ook gestoeld zijn op een hoge mate van kennis van producten, verwerking en eventuele normen die op een vermeend gebrek van toepassing zijn.

Wat zoeken wij?

Ter uitbreiding van onze onafhankelijke deskundige dienstverlening komen wij graag in contact met freelance deskundigen op een of meerdere van de volgende vakgebieden.

 

Deskundigheid (of combinatie daarvan): Regio’s:
Harde vloeren, m.n. giet-, beton(look)-, siergrindvloeren (i.c.m. kwaliteit/geschiktheid ondervloer) Heel Nederland
Daken/dakbedekking Heel Nederland
Schilder- en/of stukadoorswerken Heel Nederland
Zonnepanelen Heel Nederland
Warmtepompen Heel Nederland
CV-installaties/vloerverwarming Heel Nederland
Timmerwerken Heel Nederland
Interieurbouw Heel Nederland
Metselwerken Heel Nederland
Deuren/ramen/kozijnen Heel Nederland
Serrebouw Heel Nederland

 

Deze freelance- of nevenfunctie kan soms prima gecombineerd worden met een baan in de branche waarin je werkzaam bent. Ook als je net met pensioen bent of binnenkort gaat en je zou graag op deze wijze feeling blijven houden met je vakgebied, dan zoeken wij jou.

Ben je deskundig op een van de genoemde vakgebieden, maar bijvoorbeeld geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt ben je wellicht nog steeds van grote waarde voor partijen die op jouw vakgebied een onafhankelijk deskundig oordeel vragen. Als deskundige beoordeel je een geschil tussen partijen vaktechnisch op locatie na kennis te hebben genomen van de dossierstukken. Vervolgens breng je een technisch rapport uit volgens een vast format, die als basis dient voor het eventuele vervolgtraject van de opdrachtgever. Veelal betreft dit een juridisch traject waarbij wij slechts de technische beoordeling hebben uitgevoerd en gerapporteerd en het vervolgens aan een jurist of rechter zal zijn om de rechtspositie van partijen te bepalen.

De functie van deskundige is bijzonder veelzijdig. Geen dag is hetzelfde, geen dossier is hetzelfde en geen partij is hetzelfde. Dat maakt iedere opdracht uniek en bepaald daarmee ook tevens de hoge mate van uitdaging. We zijn op dit moment (nog) een relatief klein hecht team van deskundigen en een klein kantoor dat garant staat voor de benodigde back-up en administratieve en secretariële ondersteunende werkzaamheden. Je voert de expertises alleen dan wel eventueel met een collega-deskundige op locatie uit en verwerkt je bevindingen in een rapport volgens bepaalde richtlijnen.

Ben jij:

 • Op-en-top vakman/-vrouw op jouw gebied,
 • Werkzaam in of direct betrokken bij de branche (geweest),
 • Liefst een in vakkringen gezaghebbend figuur,
 • Objectief en neutraal,
 • Voldoende op de hoogte van eventueel geldende normen of gebruiken als het gaat om de juiste
 • Verwerking van producten en materialen, zoals die binnen je branche ook bekend zijn
 • Een goed luisteraar en communicatief vaardig in woord en geschrift,
 • Oplossingsgericht, geduldig, vriendelijk, zakelijk en in staat de regie te houden,
 • In staat voldoende gezag/autoriteit uit te stralen om expertises in goede banen te leiden,
 • Voldoende beschikbaar om de functie op een goede, verantwoorde wijze te kunnen vervullen
 • Voldoende taalvaardig om een deskundigenrapport met begroting van reparatie-c.q.
 • Vervangingskosten op te stellen,
 • Onafhankelijk, integer,
 • Zelfstandig en deskundig, maar sta je daarnaast open voor coaching
 • In het bezit van een eigen representatieve auto en een goede computer
 • Woon je in de regio van ons kantoor of in ieder geval centraal in Nederland

Solliciteren

Is het antwoord op alle hierboven genoemde functie-eisen ja en lijkt het je leuk om deze nevenfunctie dan wel freelance-functie te vervullen, stuur dan je cv aan Van Beek expertise, ter attentie van Peter van Beek via info@vanbeekexpertise.nl .

NB: Mocht je bepaalde punten met nee beantwoorden of twijfel je eraan of je geschikt bent, schroom vooral niet om contact met ons op te nemen door een korte e-mail te sturen naar info@vanbeekexpertise.nl of bel op het nummer 0486-831713.

 

Contact opnemen