Werkzaam in heel Nederland en België | 0486831713 | info@vanbeekexpertise.nl
Home » Works » Keukens

Keukens

De keuken vormt al jaren een belangrijk onderdeel van de complete woninginrichting en moet dus naast functioneel steeds luxer zijn en de juiste uitstraling bezitten. Een standaard opstelling met onder- en bovenkasten hebben inmiddels in veel woningen plaats gemaakt voor luxe inbouwkeukens met kookeiland en kastenwanden voorzien van alle technische snufjes om het de gebruiker zo luxe mogelijk te maken. Wat mag een consument nu redelijkerwijs verwachten van een keuken in een bepaalde prijsklasse. Welke eigenschappen zijn materiaalspecifiek of vallen onder een normale gebruiksslijtage ? Wanneer is nu sprake van een technisch gebrek ?

Offerte aanvragen Opdracht bemiddeling

We dienen echter niet te vergeten dat een keuken, hoe luxe ook, in veel huishoudens intensief wordt gebruikt en er derhalve nogal wat technische eisen aan een keuken worden gesteld. We hebben het dan over de gebruiksvriendelijkheid van bijvoorbeeld het werkblad. Welk materiaal is het meest geschikt en welk budget is hiervoor beschikbaar. Maar ook dient de gebruiksvriendelijkheid met betrekking tot het dagelijks en dus veelvuldig onderhoud niet te worden vergeten. Hoe gevoelig is een keuken voor invloeden van buitenaf. Hoe krasbestendig is de lak op de lade- en deurfronten en andere panelen. Hoe duurzaam zijn de ladegeleiders en de scharnieren van de keuken ? En niet geheel onbelangrijk, hoe is de keuken gemonteerd  ?

Feit is, of het nu gaat om een keuken, bed, bank of vloer, ieder materiaal heeft zijn karakteristieke eigenschappen en dus is het zaak deze tijdens het aankooptraject goed te bespreken. Eventuele teleurstellingen achteraf kunnen hiermee veelal gevallen worden voorkomen.

Er zijn vanzelfsprekend veel gevallen te bedenken waar het niet duidelijk is wie nu voor het ontstaan van een klacht verantwoordelijk gehouden dient te worden. Wanneer partijen in een impasse zijn geraakt, kunnen wij desgewenst uitkomst bieden door de keuken of de materialen waarop de klacht betrekking heeft ter plaatse te beoordelen. Daarbij zal naast de schuldvraag ook worden nagegaan hoe eventueel alsnog tot een passende technische oplossing van een klacht gekomen kan worden en zullen wij partijen hieromtrent in een uitgebreide rapportage informeren.

Is er sprake van een geschil dat betrekking heeft op de levering en/of plaatsing van een keuken, dan kan een onafhankelijke expertise uitgevoerd door een van de experts van Van Beek expertise duidelijkheid verschaffen in de rechtspositie van partijen. Wij onderzoeken de schuldvraag en bieden partijen aan de hand van een zeer uitgebreid en overzichtelijk expertiserapport meer duidelijkheid. Neem contact op via 0486-831713 of stuur een mail naar: info@vanbeekexpertise.nl. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Offerte aanvragen Opdracht bemiddeling